Sondag, 21 Junie 2015

OUMA HANTIE SE MALVAPOEDING

Ouma Hantie se Malva poeding.

Hierdie is een van ons Bezuidenhout familie se "trademarks" Malva poeding!
My ma het altyd net met regte botter en room gebak, ek het so bietjie verander om die erge rykheid te breek, veral in die winter na 'n groot sondag maal.

RESEP
1 kop sagte bruinsuiker (treacle sugar) jy moet dit indruk (packed soos die oorsese mense dit noem)
1 eier
15 ml botter
4 el appelkoos konfyt - tuisgemaak - suurder as die winkel sin
1 kop koekmeel
5 ml koeksoda
1 ml sout
1 kop Ideal melk of room - twist - ½ kop melk en ½ kop ideal melk / room - om dit te rek na die sous toe
1 el asyn
1 t vanielje geursel

METODE
1. Klits botter, suiker, eier en appelkoos konfyt saam tot baie lig en romerig.

2. Sif die koekmeel, koeksoda en sout saam.

3. Meng al die vloeistowwe saam.

4. Meng die mengsels om die beurt met mekaar.

5. Bak by 180 ˚ C vir 30 minute.

STROOP
1 kop Ideal melk of room (½ kop melk met room of Ideal melk)
4 el botter
80 ml bruinsuiker
2 el warm water

METODE
1. Verhit al die bestanddele saam en gooi warm oor die pas gebakte koek.
Die koek mag nie afkoel nie dit moet dadelik met die stroop bedruip word.

WENKE
1. Opsioneel - 2 el alkhol bysit.
Ek hou van Amarula of Kahula, Cape velvet enige room likeur, alkhol word nooit gekook nie, daarom as die sous gereed is vir oorgooi, sit dan die likeur by.

2. Ek verdubbel altyd die resep en tyd verander na 40 minute.

PORSIES: 4.

BRON: Hantie Bezuidenhout, 1971.



Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking